Raluca Turcan: Achitarea lui Ludovic Orban întărește ideea independenței justiției

Achitarea fostului deputat liberal Ludovic Orban de către Înalta Curte de Casație și Justiție nu face decât să întărească ideea independenței justiției, a declarat marți președintele PNL, Raluca Turcan.

„Ne bucurăm foarte mult pentru colegul nostru Ludovic Orban și am avut încredere în el, așa cum avem încredere și în alți colegi că sunt nevinovați. Dar trebuie să separăm lucrurile. Această bucurie pe care o avem pentru problema personală cu care se confruntă Ludovic Orban nu trebuie amestecată cu problema de sistem. Dacă discutăm despre sistem, atunci faptul că a existat o achitare, este dovada cea mai clară a independenți instanțelor judecătorești. Întotdeauna într-un sistem judiciar există condamnări și achitări. Faptul că suntem în momentul de față confruntați cu o achitare, nu poate decât să ne întărească ideea independenței în justiție și să ne facă să milităm în continuare pentru aceasta și pentru menținerea progreselor obținute”, a afirmat Turcan, la Palatul Parlamentului, la finalul unei ședințe cu parlamentarii PNL.

Potrivit acesteia, treaba liberalilor va fi să semnaleze că abuzurile trebuie sancționate de către instituțiile din justiție — CSM, Inspecția Judiciară.

AGERPRES