Majorarea capitalului la Poșta Română pentru plata datoriilor, amânat din cauza discuțiilor dintre acționari

Majorarea capitalului cu 220 milioane lei la Poșta Română pentru plata datoriilor la bugetul de stat nu a fost realizată, anul trecut, ca urmare a discuțiilor dintre acționari cu privire la structura tranzacției, reiese dintr-un raport al Fondului Proprietatea publicat pe site-ul Bursei de Valori București (BVB).

„În decembrie, majorarea propusă a capitalului de aproximativ 220 milioane lei având ca scop plata datoriilor către bugetul de stat, care sunt în prezent eșalonate în rate lunare, nu a fost realizată ca urmare a discuțiilor în curs dintre acționari cu privire la structura tranzacției”, se arată în document.

În luna mai, Banca Națională a României a aprobat parteneriatul între Poșta Română și Patria Bank privind oferirea unei game de servicii financiare și bancare prin intermediul rețelei de sucursale operate de Poșta Română. Prima etapă de implementare va fi un program pilot pentru anumite locații, urmat de implementarea la nivel național în 2017.

De asemenea, în iunie 2016, compania a primit o amendă de 33,1 milioane lei de la Consiliul Concurenței pentru presupuse practici anticoncurențiale în perioada 2009-2011. Conducerea consideră amenda ca fiind nejustificată conform unei declarații publice, urmând a lua toate măsurile legale necesare pentru a o anula în instanțele de judecată.

În septembrie, compania a publicat rezultatele pentru primele șase luni ale anului 2016, înregistrând o evoluție liniară a veniturilor operaționale până la 557,6 milioane lei, o scădere cu 7,4% a profitului operațional până la 19,6 milioane lei și o creștere cu 9% a profitului net până la 15,8 milioane lei.