Ministrul Năstase: Subiectul de la olimpiada de engleză – faza pe școală din Bistrița a fost inadecvat și nerelevant

 

Ministrul Educației, Pavel Năstase, a declarat marți pentru AGERPRES că subiectul de la olimpiada de limba engleză – faza pe școală din județul Bistrița a fost unul inadecvat și nerelevant.

„Este o olimpiadă locală, la nivelul unei școli. Profesorii de acolo au considerat că este un subiect potrivit pe care să îl dea la acest concurs. Noi am analizat la nivelul ministerului în cursul zilei de ieri prin inspectorii noștri de specialitate de limba engleză și am ajuns la concluzia că subiectul ca atare nu este unul relevant pentru domeniul respectiv și este inadecvat. Se puteau da și alte texte”, a afirmat ministrul.

El a amintit că ministerul a decis ca pentru toate olimpiadele — faza pe județe subiectele să fie realizate de către specialiștii din minister.

„Noi am luat următoarea măsură și pentru limba engleză, și pentru limba română, și pentru toate olimpiadele care vor fi începând cu anul școlar 2017-2018: subiectele se vor face la nivel centralizat la minister de către inspectorii de specialitate pentru etapa pe județ”, a spus reprezentantul MEN.