Studenți și profesori ai Facultății de Geografie și Geologie au redefinit Iașul turistic, prin crearea a șapte trasee tematice și reimaginarea unui logo al Iașului ca destinație de călătorie. Turiștilor și chiar localnicilor li se propune să redescopere capitala Moldovei prin șapte particularități unice ale Iașului, tranformate în șapte trasee tematice:  Traseul Unirii, Traseul Artelor, Traseul Comunismului, Traseul Pelerinului, Traseul Evreiesc, Traseul Romantic și Traseul Activ.

Totodată, Iașul a devenit cel de-al treilea oraș din România (după Oradea și Cluj) ce are un site dedicat cu extensia .travel, pentru promovarea ca destinație.

Inițiat de o echipă de voluntari entuziasmați de promovarea turistică a Iașului, Proiectul INTERFACE-IS și-a propus să reunească toate atracțiile turistice ale orașului, pentru a oferi experiențe unice vizitatorilor acestuia.

Tururile tematice îi invită pe vizitatori să descopere istoria din spatele unor locații mai mult sau mai puțin cunoscute ale Iașului. Sala în care s-a decis candidatura  lui Alexandru Ioan Cuza, casa veche în care a avut loc o tragedie ce a grăbit abolirea robiei, povestea cubului metalic din centru și a ruinelor pe care le protejează, motivul pentru care Sinagoga Mare a fost construită cu un metru sub pământ, reinvigorarea teatrului de avangardă într-o cafenea ieșeană – toate aceste povești se regăsesc în cele șapte trasee tematice create de voluntarii geografi.