Șerban Nicolae a depus jurământul în calitate de membru al Comisiei de control al SIE

Senatorul PSD Șerban Nicolae a depus, miercuri, în plenul reunit al Parlamentului, jurământul în calitate de membru al Comisiei comune de control al activității Serviciului de Informații Externe (SIE).

Șerban Nicolae este și președinte al Comisiei juridice a Senatului, precum și membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a forului legislativ.

Plenul comun al Camerei Deputaților și Senatului a aprobat săptămâna trecută componența nominală a Comisiei parlamentare pentru controlul SIE, președintele acestui for fiind deputatul PSD Mihai Weber.

Componența Comisiei pentru controlul SIE este următoarea: Mihai Weber (deputat PSD) — președinte, Răzvan Prișcă (deputat PNL) — vicepreședinte, Șerban Nicolae (senator PSD) — membru, Marius Surgent (deputat ALDE) — membru, Nicu Fălcoi (senator USR) — membru.

Cu excepția lui Șerban Nicolae, toți ceilalți membri ai acestei comisii au depus jurământul săptămâna trecută.

Totodată, o propunere legislativă prin care se majorează de la cinci la șapte numărul membrilor acestei comisii a fost adoptată marți de Camera Deputaților. Proiectul urmează să fie dezbătut și de Senat, care este for decizional.