Creștere de două cifre a înmatriculărilor Dacia în Europa, în luna februarie

Înmatriculările de autoturisme noi Dacia în Europa (Uniunea Europeană plus țările EFTA) au crescut cu 12% în luna februarie 2017, până la 33.159 unități, în condițiile în care piața auto europeană a crescut cu 2,1%, a anunțat joi Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), informează Reuters.

De asemenea, pe primele două luni ale acestui an înmatriculările de autoturisme noi Dacia în Europa au crescut cu 10,8%, până la 66.905 unități.

La nivel general, un număr de 1,114 milioane autoturisme au fost înmatriculate în Europa în luna februarie 2017, în creștere cu 2,1% față de luna februarie 2016. Este însă vorba de o încetinire semnificativă a ritmului de creștere după un avans de peste 10% în luna ianuarie, o consecință a scăderii vânzărilor pe mai multe mari piețe de pe continent, subliniază ACEA.

Piața auto europeană a fost susținută luna trecută de creșterea cu 6,2% a înmatriculărilor în Italia și un avans de 15% în Olanda. În schimb, pe piețe mari precum Germania, Franța și Marea Britanie, vânzările de autoturisme au scăzut cu 2,6%, 2,9% și respectiv 0,3% în luna februarie, o lună care în mod tradițională este una slabă pentru piața auto.

„Notabilă a fost performanța noilor state membre UE (creștere de 15,9%), care au contribuit în mod pozitiv la rezultatele regiunii”, subliniază ACEA.

În rândul constructorilor generaliști, marii câștigători au fost Fiat, cu o creștere a vânzărilor de 8,3%, și grupul francez Renault, cu o creștere de 5,3%. În schimb, vânzările Volkswagen au scăzut cu 7% și înmatriculările Peugeot au scăzut cu 3,7%.

Pe primele două luni ale anului, piața auto europeană a înregistrat o creștere de 6,1%, cu 2,137 milioane de vehicule înmatriculate.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto europeană.

One comment