„BUCURII SIMFONICE” OFERITE DE FILARMONICĂ ȘI ALTE EVENIMENTE, ÎN WEEK-END, LA PALAS

 

 

Sfârșitul acestei săptămâni aduce ieșenilor și numai prilejul de a se delecta cu o nouă agendă de evenimente aparte, în ansamblul Palas. Seara de sâmbătă va fi pe note de muzică simfonică, cei care iubesc antichitățile le pot alege la târgul care se desfășoară în week-end, iar curioșii pot participa la manifestările prilejuite de Ziua Poliției Române.

De vineri până duminică, în perioada 24 – 26 martie 2017, Atriumul Palas Mall primește parfumul nostalgic al obiectelor cu patina timpului, prin Târgul de Artă și Antichități. Colecționarii vor împărtăși clienților din poveștile pieselor păstrate cu grijă din timpuri de demult și le vor oferi doritorilor prilejul de a-și îmbogăți căminul cu articole a căror valoare este sporită de trecerea anilor. Bijuterii, ceasuri de colecție, numismatică, filatelie, argintărie, piese de mic mobilier, tablouri, statuete, cărți și multe alte propuneri vor fi prezentate la Târgul de Artă și Antichități.

Sâmbătă, de la ora 19.00, melomanii primesc o nouă invitație în lumea ritmurilor clasice. „Bucurii simfonice” este concertul susținut de Filarmonica de Stat „Moldova” Iași pe scena din Atriumul Palas, care va oferi publicului o experiență muzicală cu totul specială. Sub bagheta dirijorului Vlad Conta, talentații instrumentiști din Orchestra Filarmonicii vor interpreta lucrări ale unor compozitori celebri. Suita din „Frumoasa din pădurea adormită”, Capriciul Italian și Poloneza din „Evgheni Oneghin” (P.I. Ceaikovski), aria din Suita nr. 3 (J.S. Bach), Dansul focului din „El amor brujo” (M. De Falla), marș ungar din „Damnațiunea lui Faust” (H. Berlioz) și valsul „Voci de primăvară” (Johann Strauss-Fiul) sunt partiturile care îi vor încânta pe iubitorii de muzică simfonică.

Pe 25 și 26 martie, în ansamblul Palas, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi desfășoară o serie de manifestări dedicate Zilei Poliţiei Române. Sâmbătă, în intervalul orar 14.00 – 18.00, în parcul Palas, publicul va putea admira un detașament de tehnică al Poliţiei, format din autospeciale de intervenţie, laboratorul criminalistic şi autospeciale rutiere. Totodată, câinii special antrenați vor oferi demonstrații de autoapărare şi de identificare a unor obiecte, sub coordonarea instructorilor. Duminică, între orele 15.00 și 20.00, în Atrium Palas vor avea loc activități de educație civică și rutieră pentru copii, expoziție de armament, prezentare de tehnică criminalistică și exerciții demonstrative.