Tinerii din PMP – acțiune la Ambasada Rusiei, de Ziua Unirii Basarabiei cu România

Mai mulți reprezentanți ai Organizației de Tineret a PMP au organizat luni, la sediul Ambasadei Rusiei din București, o acțiune pentru a marca Ziua Unirii Basarabiei cu România.

Teodora Brabete, secretar general al Organizației de Tineret a PMP, a declarat, pentru AGERPRES, că la acțiunea prin care s-a dorit marcarea Zilei Unirii Basarabiei cu România au participat aproximativ 25 de tineri.

„Am avut la noi o hartă și o scrisoare, un memoriu, către președintele Putin. Din păcate, însă, nu au vrut să ne primească harta. Am lăsat doar scrisoarea, la intrare (în sediul ambasadei — n.r.), într-o cutie. Deci nu au vrut să ne primească înăuntru să luăm un număr de înregistrare. Motiv pentru care am stat mai mult pe trotuar și am povestit despre evenimentul nostru. Scrisoarea respectivă cuprindea o reamintire a gulagului rusesc și a efectelor pe care le-a avut asupra românilor din Basarabia și Bucovina de Nord, în mod special, în intervalul 1941 — 1951, iar harta face referire exact la locurile unde au fost deportați cu forța acești români. Harta este o hartă a lagărelor rusești, unde punctual sunt localizate localitățile unde au fost deportați românii”, a arătat secretarul general al OTPMP.

Ulterior, printr-un comunicat, reprezentanții OTPMP au precizat că ”scrisoarea și harta vor fi trimise prin curier către Ambasada Federației Ruse”.

AGERPRES