Gorghiu: Șefii de parchete rămân! Zi de doliu pentru Tăriceanu!

Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat miercuri că faptul că șefii de parchete rămân în funcții este „zi de doliu” pentru Călin Popescu-Tăriceanu.

„Șefii de parchete rămân! Zi de doliu pentru domnul Tăriceanu! Astăzi i-a murit speranța că domnul ministru al Justiției va fi factor activ în războiul lui personal cu șefii parchetelor. Probabil e tristețe fără margini la domnul Dragnea! Pentru mine e un demers cu final așteptat. Deși cred că domnul ministru a pus destulă presiune pe el și pe specialiștii din minister anunțând public că va face această evaluare, ba chiar dând de înțeles că se poate lăsa cu demisii. E o greșeală majoră că PSD de la începutul anului încearcă să acopere nereușita în domeniul economic și beleaua în care bagă țara cu populismul lor, ținând în prim plan tema justiției care trebuie făcută în stil PSD: OUG 13, abrogarea abuzului în serviciu, grațierea faptelor de corupție, revocarea șefilor de parchete etc”, a scris Gorghiu pe Facebook.

Ea a adăugat că acum va urma o campanie de ostracizare a lui Tudorel Toader pentru că „nu le-a făcut jocul pe acest subiect și probabil pentru că tot PSD-ul îl regretă pe Florin Iordache”.

„Nu îmi fac iluzii că se vor opri aici! Dar hai să nu ne mai lamentăm de justiție, hai să guverneze PSD și să nu ducă țara în gard, așa cum o arată cifrele lunii februarie! P.S.: Cu multe din observațiile din raport sunt de acord, inclusiv cu concluzia”, a încheiat fosta șefă a liberalilor.

Miercuri, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat că nu este oportună, în acest moment, declanșarea procedurii de revocare a procurorului general și a procurorului șef al DNA, în contextul instrumentării dosarului privind OUG 13.