Şapte documente de cooperare bilaterală moldo-turcă au fost semnate la Chişinău

Şapte documente ce prevăd aprofundarea relaţiilor de cooperare dintre R. Moldova și Turcia au fost semnate la finele săptămînii trecute, în cadrul vizitei la Chişinău a Premierului turc Binali Yildirim. Anunţul a fost făcut astăzi într-o conferinţă de presă de către Ambasadorul Republicii Turcia la Chişinău, Hulusi Kiliç, relatează MOLDPRES.

Potrivit oficialului, în cadrul vizitei care a coincis cu marcarea a 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice bilaterale a fost semnat un Acord între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Turcia în domeniul securităţii sociale, precum şi Aranjamentul administrativ de implementare a acestuia, un Protocol de cooperare între Compania Turcă de Radio şi IPNA Compania „Teleradio-Moldova”, precum şi un Acord de cooperare între Agenţia Anadolu şi Agenţia Informaţională de Stat „Moldpres”.

Tot la Chişinău Prim-ministrul Pavel Filip şi Premierul Binali Yildirim au semnat o Declaraţie comună între Republica Moldova şi Republica Turcia, menţionînd că acest eveniment semnifică trecerea la o etapă calitativ nouă a relaţiilor bilaterale.

Ambasadorul Turciei  la Chişinău a specificat că vizita din 5-6 mai a Premierului turc Binali Yildirim este prima de asemenea anvergură, iar la finele lunii curente șeful statului Igor Dodon va avea o întrevedere în Turcia cu omologul său Recep Erdogan.