WEEK-END-UL ARTELOR, LA PALAS: TÂRG DE CARTE LIBREX ȘI PROIECȚII ÎN CADRUL FESTIVALULUI SERILE FILMULUI ROMÂNESC

 

 

 

În ansamblul Palas, zilele ce urmează sunt îmbogățite cu evenimente care pun în evidență frumusețea artelor. Târgul de Carte Librex și proiecții din cadrul Festivalului Serile Filmului Românesc sunt pe agenda pentru petrecerea timpului liber.

Până duminică inclusiv, 14 mai 2017, ansamblul Palas găzduiește cea de-a XXV-a ediție a Târgului de Carte Librex. Îndrăgostiții de lectură sunt invitați să vină în Atrium Palas Mall cu lista cărților pe care și le doresc și pe care, cu siguranță, le vor găsi la târg. Peste 150 de expozanți vin în întâmpinarea celor care vor să-și îmbogățească bibliotecile și cunoștințele, cu oferte speciale de carte, arte vizuale, muzică, papetărie, birotică sau jucării educative. Totodată, la Târgul Librex se reunesc instituții de învățământ, centre culturale, promotori culturali și biblioteci. Indiferent de preferințele în materie de lectură sau de științele pe care doresc să le aprofundeze, vizitatorii târgului din Atrium Palas vor putea alege titluri din numeroase domenii: artă, beletristică, ştiinţă şi tehnică, medicină, psihologie, dezvoltare personală, istorie, drept, economie, limbi străine, dar și cărţi pentru copii, enciclopedii, dicţionare şi ghiduri, manuale şi auxiliare didactice, cărţi pentru timpul liber, meditaţie şi recreere.

În plus, târgul este completat cu o agendă culturală bogată, care include aproximativ 250 de evenimente: lansări de carte, dezbateri, întâlniri literare, recitaluri de muzică și poezie, teatru și film, expoziții de artă și multe altele.

În aceeași perioadă, actori îndrăgiți ai cinematografiei autohtone vor putea fi admiraţi de ieşeni, în parcul Palas, cu ocazia Festivalului Serile Filmului Românesc. În fiecare seară vor fi proiecții de film în aer liber, în parcul Palas, prilej pentru cinefili de a se bucura de peliculele românești și de a-i întâlni pe o parte dintre protagoniști. Joi, de la ora 21.30, va rula filmul „Două lozuri”, regizat de Paul Negoescu, iar invitat special va fi actorul Dorian Boguță. Vineri, 12 mai, de la aceeași oră, doritorii vor putea viziona pelicula „Câini”, semnată de Bogdan Mirică, dar și să îi întâlnească pe Vlad Ivanov, Teodor Corban și Costel Cașcaval, actori care au jucat în film. Sâmbătă, tot de la 21.30, va fi proiectată comedia „Afacerea Est”, a lui Igor Cobileanski. Regizorul va fi prezent la Palas împreună cu actorii Ion Sapdaru, Constantin Pușcașu, Daniel Busuioc, Cătălin Cucu și Anne Marie Chertic. Duminică, în ultima seară a Festivalului Serile Filmului Românesc, publicul va viziona filmul „California dreamin’”, regizat de Cristian Nemescu, și îi va întâlni pe Maria Dinulescu și Ion Sapdaru. Festivalul este organizat de Asociația Studenților Jurnaliști.