Politic

Turcan: Votul din Comisia juridică în cazul Bejinariu – o nouă dovadă a poziționării PSD-ALDE împotriva Justiției

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, critică votul din Comisia juridică a Camerei Deputaților în cazul cererii de urmărire penală a deputatului Eugen Bejinariu, susținând că majoritatea parlamentară a votat pentru blocarea anchetei.

„O nouă dovadă a poziționării PSD-ALDE împotriva actului de Justiție. În Comisia juridică, pe cazul Bejinariu, actuala majoritate parlamentară a votat pentru blocarea anchetei penale. Culmea, este aceeași majoritate care declarativ revendică ridicarea MCV. Or, toate rapoartele Comisiei Europene au criticat exact acest lucru: blocarea în mod nejustificat a dosarelor de corupție în Parlament. Această majoritate PSD-ALDE nu reușește să înțeleagă faptul că toți trebuie să fim egali în fața legii și să nu mai avem cazuri de politicieni așezați deasupra ei”, a scris, miercuri, Turcan pe Facebook.

În opinia sa, Bejinariu ar trebui să solicite deputaților să voteze în favoarea cererii de urmărire penală.

„Nimic nu îl împiedică pe domnul Bejinariu să le solicite colegilor să voteze favorabil continuării anchetei, tocmai pentru ca un judecător să se poată pronunța asupra vinovăției sau nevinovăției domniei sale. Nu este rolul Parlamentului să stabilească vinovații, dar e rolul acestui for să permită acest parcurs”, a transmis liderul PNL.

Raluca Turcan a precizat că PNL a votat favorabil solicitarea privind continuarea anchetei.

„La fel vom vota și în plenul Camerei Deputaților. Solicităm majorității parlamentare să adopte aceeași conduită, pentru că este singura corectă”, a încheiat ea.

Președintele Comisiei juridice a Camerei Deputaților, Eugen Nicolicea, a declarat miercuri că s-a decis prin vot ca în cazul Eugen Bejinariu comisia să recomande plenului să voteze împotriva cererii DNA de urmărire penală.

„Cu 16 voturi ‘pentru’, șapte voturi ‘împotrivă’ și o abținere, comisia recomandă plenului să nu voteze cererea de urmărire penală, întrucât solicitarea este pentru infracțiunea 13, indice 2, din Legea 78/2000, infracțiune care nu exista la data comiterii faptei. În articolul 3 al Codului penal, legea penală se aplică infracțiunilor săvârșite în timpul cât ea se află în vigoare. Ea a intrat în vigoare cam pe 2 decembrie 2004, faptele sunt comise până în octombrie 2004”, a explicat Nicolicea, la Palatul Parlamentului.

Related Articles

Back to top button