Justiția UE menține sancțiunile impuse vărului lui Bashar Al-Assad

Tribunalul General al Uniunii Europene a decis joi menținerea sancțiunilor impuse de blocul comunitar unui om de afaceri sirian, văr al președintelui sirian Bashar Al-Assad și considerat principalul finanțator al regimului de la Damasc, relatează DPA.

În urma sancțiunilor impuse de Consiliul European în 2011, prosperul om de afaceri Rami Makhlouf nu a mai avut voie să intre sau să tranziteze teritoriul UE, iar fondurile și resursele sale economice au fost blocate.

Makhlouf a contestat aceste sancțiuni, susținând că s-a retras din lumea afacerilor și s-a consacrat activităților caritabile și că nu mai are legături cu regimul lui Assad din Siria.

Totuși, Tribunalul General a stabilit că Makhlouf este „în continuare președintele Syriatel, principalul operator de telefonie din Siria, și prin urmare este un om de afaceri proeminent”.

Tribunalul General — instanța Curții Europene de Justiție care gestionează recursurile în anulare ale persoanelor fizice sau juridice — a mai precizat că a primit de la Consiliul European suficiente dovezi care arată că Makhlouf continuă să aibă strânse legături cu regimul sirian și să îi acorde sprijin economic.