Pianistul Iurie Mahovici va fi omagiat în cadrul unui concert aniversar la Filarmonica Naţională

Un recital muzical dedicat pianistului Iurie Mahovici, la 55 de ani de la naştere, va avea loc mîine, începînd cu ora 18.00, la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” din capitală, informează MOLDPRES.

În cadrul  spectacolului, duetul de pianişti Anatolie Lapicus şi Iurie Mahovici va interpreta creații din repertoriul lui Piotr Ceaikovski.

Tot mîine, cu ocazia Zilei Internaţionale a Muzeelor, între orele 10.00 şi 18.00, la Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei se vor desfăşura mai multe evenimente: ateliere și concursuri pentru copii; recital de muzică clasică; ceremonia de inaugurare a Zilei Internaționale a Muzeelor, ediția 2017; lansarea în circulație a seriei de mărci poștale cu denumirea „Comorile trecutului. Vestigii antice din tezaurul Republicii Moldova”, realizată de către întreprinderea de stat „Poșta Moldovei”; vernisajul expoziției de colecție „Ceasul de-a lungul timpului”.

Totodată, la 17.00, la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei va avea loc vernisajul expoziţiei şi decernarea premiilor Bienalei Internaţionale de Pictură, Chişinău 2017.

În aceeaşi zi, la ora 18.30, Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” va găzdui spectacolul „Cîntec de leagăn” de Dumitru Matcovschi, iar Teatrul Naţional „Eugene Ionesco” – spectacolul „Ultima noapte la Madrid” de Brian McAvera.

Vineri, la ora 16.00, la Centrul expoziţional „Constantin Brâncuşi” va avea loc vernisajul expoziţiilor personale Gabriela Culic (România) şi Aleksandras Vozbinas (Lituania).

Tot vineri, la 18.00, la Teatrul Republican „Luceafărul” va fi jucat spectacolul ”Testamentul” de Gheorghe Urschi şi la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”, la 18.30 – spectacolul „Căsătoria” de N.V. Gogol.

Sîmbătă, între orele 10.00  şi 18.00, la Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei vor avea loc mai multe evenimente, prilejuite de Noaptea Europeană a Muzeelor: expoziție de mașini „RETRO, AUTO, MOTO” și motociclete de epocă; ateliere de robotică și modelism; proiecții de film documentar din cadrul Festivalului Internațional CRONOGRAF și de filme de animație ale studioului FLORICICA; spectacol muzical-coreografic; activități interactive, susținute de Academia „Ștefan cel Mare” a MAI; ”Misterele muzicii” – eveniment susținut de Direcția Cultură a Primăriei municipiului Chișinău. Acţiuni similare se vor desfăşura la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei şi la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală.

În aceeaşi zi, la 18.00, la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu se va juca spectacolul „Hronicul găinarilor” de Aureliu Busuioc, iar la Teatrul Național „Eugene Ionesco”, la 18.30  – spectacolul  „Falstaff” de William Shakespeare.

Duminică, la 12.00, Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” prezintă „Prințesa Lia salvează împărăția” de Dumitru Crudu şi la 18.00 – spectacolul „Familia TOT”de Istwan Orkeny, iar Teatrul Republican „Luceafărul”, la ora 18.00 – spectacolul ”Steaua fără nume” de Mihail Sebastian.

Tot duminică, începînd cu ora 18.00, la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” va avea loc un concert de muzică norvegiană.