Punctele ENEL și oficiile Poștei Române, închise în perioada 1-5 iunie; pe piața de capital nu se va tranzacționa

 

Piața de capital românească nu va avea tranzacții în zilele de 1, 2 și 5 iunie, iar punctele ENEL din București, județele Ilfov și Giurgiu și toate oficiile Poștei Române vor fi închise în cele trei zile.

”Pe data de 2 iunie se lucrează dar nu se tranzacționează, noi primim rapoarte, trimitem, doar că nu se tranzacționează. Zile libere vor fi 1 și 5 iunie”, au declarat reprezentanții Bursei de Valori București (BVB).

De asemenea, Compania Națională Poșta Română informează că în zilele de 1, 2 și 5 iunie 2017, toate oficiile poștale din mediul urban și rural vor fi închise.

”Programul anunțat este în conformitate cu prevederile Codului Muncii, potrivit cărora zilele de joi, 1 iunie (Ziua Copilului) și luni, 5 iunie (Sărbătoarea Rusaliilor) sunt declarate zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează. Printr-o hotărâre a conducerii Poștei Române și ziua de vineri, 2 iunie, a fost stabilită zi liberă. Salariații vor recupera această zi de muncă, sâmbătă, 10 iunie 2017, când toate subunitățile poștale din mediul urban și rural vor avea program normal de lucru”, se arată într-un comunicat de companiei.

Ca urmare a programului anunțat, este posibil ca trimiterile poștale prezentate în această perioadă să înregistreze timpi mai mari de circulație.

Toate Punctele Enel din municipiul București, județele Ilfov și Giurgiu vor fi închise în cele trei zile, conform companiei.

Nu vor avea program cu publicul, joi și luni, nici unitățile teritoriale de retail și centrele de afaceri corporate ale Băncii Comerciale Române. Ca excepție, unitățile BCR din centrele comerciale și mall-uri vor fi deschise, dar vor funcționa după programul acestora, iar activitatea va fi similară zilelor de week-end, nebancare.