Cinci zile de traininguri la şcoala de vară Internet of Things pentru studenţii TUIASI

 

 

 

 

La Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) va fi organizată în perioada 26 iunie – 1 iulie şcoala de vară „Internet of Things” (IoT). Aceasta le va oferi studenţilor oportunitatea de a participa la sesiuni de training şi posibilitatea de a pune în practică elemente de software şi hardware dobândite în timpul facultății.

 

Vor fi cinci zile de training şi testare a tehnologiilor, urmate de o zi de Hackathon, în care participanții vor fi împărțiți în echipe și vor lucra la o idee. Echipa cu cel mai interesant prototip va fi desemnată câștigătoare.

 

Conform organizatorilor, Școala de vară va oferi participanților o bază tehnică în zona de Internet of Things pentru fast prototyping, ce la va permite să dezvolte rapid un prototip pentru a-și valida ideile și pentru a le pune în practică.

 

„Evenimentul este organizat pe modelul seminarului de specializare în IoT de la ALP Dillingen (Germania), realizat de către Alexandru Radovici și Ioana Culic, reprezentanți ai Wyliodrin”, au precizat organizatorii.

 

Tehnologiile care vor fi utilizate vor fi: Raspberry Pi, Arduino, senzori (hardware) şi Wyliodrin STUDIO, Python, Streams (software). Înscrierile se fac până la 23 iunie la adresa http://bit.ly/IoTCivic