Circulatia trenurilor a fost oprita total, luni dimineata, de la ora 7.00, cind toti angajatii feroviari aflati la lucru au intrat in greva generala, participind la protestul declansat acum doua saptamini, de mecanicii de locomotiva si salariatii din depourile CFR.

Trenurile circulă cu limitări de viteză în opt regionale din cauza temperaturilor ridicate de la nivelul șinei

 

Trenurile circulă cu limitări de viteză pe opt regionale din cauza temperaturilor ridicate înregistrate la nivelul șinei, informează miercuri CFR SA.

Intervalele de stații unde s-au introdus limitări de viteză sunt: Regionala CF București (București Nord—Videle — Giurgiu, Titu — Golești, Chitila — Titu); Regionala CF Craiova (Craiova — Piatra Olt, Craiova — Segarcea, Caracal — Piatra Olt, Videle — Strehaia); Regionala CF Timișoara (Stamora Moravița — Timișoara Nord, Timișoara Est — Căvăran, Lugoj — Simeria, Arad — Sântana, Timișoara Nord — Jimbolia, Caransebeș — Reșița Nord, Vârciorova — Slatina — Timiș, Ilia — Lugoj); Regionala CF Cluj (Beclean pe Someș — Ilva Mică, Bistrița Nord — Beclean pe Someș, Dej — Deda, Oradea — Ciumeghiu, Episcopia Bihor — Carei, Aleșd — Oradea); Regionala CF Iași (Nicolina — Buhăiești, Buhăești — Tecuci); Regionala CF Galați (Mărășești — Liești); Regionala CF Brașov (Sighișoara — Augustin, Brașov — Bod, Feldioara — Apața, Șercaia — Brașov, Tușnad Sat — Siculeni, Harman — Bodog); Regionala CF Constanța (Țăndărei — Fetești, Țăndărei — Slobozia Nouă, Babadag — Medgidia, Ciulnița — Călărași Sud).

„În această perioadă, personalul de întreținere a infrastructurii feroviare va efectua revizii suplimentare pe rețea în regiunile aflate sub atenționare de Cod Galben și Cod Portocaliu, prin verificări directe ale căii, măsurarea și înregistrarea permanentă a evoluției temperaturilor la nivelul șinei, iar în intervalele orare în care temperatura în șină va depăși 50 de grade C, pe tronsoanele unde situația o impune se va reduce viteza de circulație a trenurilor cu 20-30 km/h față de viteza normală, astfel încât traficul feroviar să se desfășoare în depline condiții de siguranță. Menționăm faptul că aceaste măsuri sunt aplicate de toate companiile manageri de infrastructură și respectă normele de siguranță feroviară în astfel de situații speciale”, precizează CFR SA.

Compania de transport feroviar afirmă că va aviza operatorii când se impune reducerea vitezei de circulație și pe ce tronsoane se va lua această măsură, astfel încât operatorii de transport feroviar de călători să informeze pasagerii din trenurile aflate deja în circulație, sau care urmează să circule în ziua respectivă, despre condițiile de trafic.

Călătorii trebuie ca, înainte de efectuarea călătoriei, să solicite informații despre orele de sosire și de plecare a trenurilor în stațiile CFR și la casele de bilete.

Pe de altă parte, CFR Călători informează că menține în circulație toate vagoanele și automotoarele dotate cu instalații de climatizare iar pentru evitarea defectărilor în parcurs, instalațiile de climatizare sunt verificate înainte de plecarea trenurilor în cursă.

„Pentru persoanele cu sensibilitate crescută la căldură sau care nu suportă temperaturile ridicate din cauza unor afecțiuni medicale, recomandăm: să aibă o sticlă cu apă; să aibă medicația necesară în caz de nevoie; dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă că o persoană are nevoie de ajutor să anunțe imediat personalul de tren”, se arată în comunicatul CFR Călători.

Un număr de 12 județe se află, miercuri, sub atenționare Cod galben de caniculă și disconfort termic.

Joi, cinci județe din sudul și sud-vestul țării se vor afla sub atenționare Cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat, iar în restul țării, cu excepția județelor Satu Mare, Sălaj și Maramureș, va fi în vigoare o atenționare Cod galben.