Mai multe localități au fost afectate în urma ploilor de ieri

Mai multe localități au fost afectate în urma ploilor înregistrate ieri, 29 iunie, pe întreg teritoriul țării, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, ofițerul de presă al Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, Liliana Pușcașu, a menționat că peste acoperișurile a trei case din orașul Briceni au căzut arbori. „În localitatea Bulboaca, raionul Briceni, vîntul a afectat două depozite și grădinița din sat. Totodată, în orașul Lipcani au fost parțial deteriorate acoperișurile a două blocuri, iar doi copaci au strivit acoperișurile a două gospodării”, a spus Pușcașu.

Furtuna a afectat și localități din raioanele Bălți, Dubăsari, Rezina, Fălești și Ungheni, unde mai mulți copaci au căzut, iar salvatorii au intervenit pentru deblocare. „Comisiile pentru situații excepționale estimează suma prejudiciilor înregistrate”, a precizat Pușcașu.

La rîndul său, purtătorul de cuvînt al Primăriei capitalei, Vadim Brînzaniuc, a specificat pentru agenție că „în capitală, furtuna din această noapte nu a afectat arborii și nici nu s-au înregistrat deconectări de la energia electrică”.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis anterior Cod galben de vreme caniculară și pericol excepțional de incendiu. Avertizarea este valabilă pînă pe 1 iulie. Totodată, pentru următoarele zile meteorologii prognozează ploi cu descărcări electrice pe întreg teritoriul țării.