Ministrul Agriculturii, întâlnire de lucru cu reprezentanții AFIR pentru creșterea absorbției fondurilor europene

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a avut o ședință de lucru cu personalul de conducere al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) de la nivel central, regional și județean în vederea creșterii absorbției fondurilor europene, informează, vineri, AFIR.

Scopul întâlnirii a fost acela de a analiza implementarea Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020 și de a identifica problemele care apar în procesul de accesare a fondurilor europene pentru agricultură și dezvoltare rurală.

Totodată, s-a evaluat punctual cu fiecare oficiu județean și centru regional al AFIR modalitatea de accelerare a absorbției fondurilor europene, astfel încât, la finalul anului 2017, să fie atinsă ținta de 1,6 miliarde euro fonduri europene rambursate de Comisia Europeană pentru proiectele de investiții și măsurile compensatorii finanțate prin PNDR.

„Această ședință de lucru ne permite să dialogăm în profunzime cu fiecare județ în parte și să găsim împreună soluțiile necesare pentru a aduce cât mai repede banii în țară pentru agricultură și pentru dezvoltarea satului românesc. Vă asigur de tot sprijinul și toată disponibilitatea mea pentru rezolvarea problemelor care pun piedici în atingerea obiectivului pe care ni l-am stabilit ca țintă de absorbție pentru acest an”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

De asemenea, s-a stabilit ca în perioada următoare să aibă loc întâlniri lunare pentru analizarea stadiului implementării Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 și pentru a găsi soluții concrete la problemele semnalate de fiecare structură teritorială în parte.

La ședința de lucru au participat secretarul de stat Alexandru Potor, directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu, precum și directorul general al Direcției Generale Dezvoltare Rurală — AM PNDR, Florentina Tudor.