CEC Bank acordă credite punte firmelor înscrise în Programul Start-Up Nation

CEC Bank acordă firmelor înscrise în Programul Start-Up Nation credite punte în vederea acoperirii cheltuielilor eligibile aferente planurilor de afaceri până la eliberarea tranșelor din ajutorul de minimis de până la 200.000 de lei, a anunțat, luni, instituția bancară.

„CEC Bank a fost selectată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat ca bancă parteneră pentru distribuția Alocației Financiare Nerambursabile (AFN) în vederea implementării și gestionării fondurilor în cadrul Programului Start-Up Nation. Astfel, banca va acorda credite punte la solicitarea firmelor beneficiare, în vederea acoperirii cheltuielilor eligibile aferente planurilor de afaceri până la eliberarea tranșelor din ajutorul de minimis de până la 200.000 de lei”, se arată în comunicatul CEC Bank.

Creditul punte este acordat de CEC Bank pe o perioadă de maximum 12 luni, are o dobândă fixă de 3,99%/an, un comision de analiză de 0,5% din valoarea creditului, perceput la data depunerii dosarului și unul de gestiune cifrat la 0,75% din valoarea creditului, acesta fiind perceput la data efectuării primei trageri din credit. De asemenea, comisionul de rambursare anticipată pentru acest tip de credit este 0%, iar cel de acordare, de 0,75% din valoarea creditului, perceput la data efectuării primei trageri din credit. În ceea ce privește garanțiile, acestea se ridică la 80% din valoarea creditului garantat de FNGCIMM, iar în completare, garantare cu bunurile achiziționate în cadrul Programului.

Banca precizează că dobânzile și comisioanele practicate de bancă, precum și comisionul de garantare a creditului către FNGCIMM vor fi cheltuieli eligibile, suportate din ajutorul nerambursabil.

„Grație parteneriatului cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, CEC Bank vine și de această dată în sprijinul segmentului IMM, lansând un produs de finanțare avantajos și ușor de accesat. Prin misiunea asumată, CEC Bank urmărește cu precădere finanțarea IMM-urilor, a agriculturii și a administrațiilor publice locale, banca fiind un element activ în susținerea programelor guvernamentale, implicându-se pe parcursul timpului în derularea unor programe precum Programul pentru dezvoltarea abilităților antreprenoriale în rândul tinerilor și facilitarea accesului acestora la finanțare (START), Programul pentru stimularea înființării și dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanți în afaceri (SRL-D), Programul Mihail Kogălniceanu pentru întreprinderi mici și mijlocii, Programul de garantare a creditelor pentru IMM sau Programul Romano-Elvețian pentru IMM-uri”, a declarat Radu Grațian Ghețea, președinte — director general CEC Bank.

De asemenea, prin intermediul celor 48 de Birouri de consiliere IMM-uri și Fonduri Europene existente la nivelul rețelei teritoriale a băncii, clienții beneficiază de informare detaliată privind criteriile de eligibilitate, garanțiile solicitate s.a., în vederea alegerii produsului optim de finanțare și a constituirii dosarului de credit.