Un pahar de vin consumat zilnic poate reduce cu 25% riscul dezvoltării unor boli, iar cei care consumă vin în cantităţi moderate au şanse mult mai mici să aibă probleme cardiovasculare, arată un raport al Colegiului American de Cardiologie, potrivit The Independent. Raportul Colegiului American de Cardiologie scoate în evidenţă faptul că alcoolul poate deveni extrem de dăunător pentru sănătate, dacă este consumat în cantităţi mari, reducând speranţa de viaţă a oamenilor. Pentru a beneficia de efectele sale pozitive, alcoolul trebuie consumat doar în cantităţi moderate. Bo Xi, unul dintre autorii studiului, a precizat că există un echilibru foarte fragil între efectele pozitive şi cele negative ale consumului de alcool, care trebuie explicate şi consumatorilor şi pacienţilor. Astfel, studiul demonstrează că persoanele care au consumat cantităţi mai mari de alcool aveau aveau o speranţă de viaţă mult mai redusă în comparaţie cu persoanele care consumau alcool în cantităţi reduse. Totodată, consumatorii înrăiţi de alcool sunt mult mai predispuşi apariţiei şi dezvoltării celulelor canceroase. La acest studiu au participat peste 330.000 de oameni între 1997 şi 2009, timp în care pacienţii au fost obligaţi să divulge detalii cu privire la consumul de alcool. De asemenea, un pahar de vin consumat seara poate creşte nivelul de creativitate al indivizilor, se arată într-un studiu similar efectuat de cercetători din Austria. Dr. Mathias Benedek a demonstrat că o cantitate mică de alcool poate îmbunătăţi capacitatea creierului de a realiza activităţi creative, cum ar fi scrisul. (sursa: www.doctorulzilei.ro)