LA GARĂ SAU LA CIMITIR

LA GARĂ SAU LA CIMITIR

Guvernul alianței PSD-ALDE nu se dezminte. Aruncă petarde peste petarde să facă cerul luminos pentru ca noi să ne mândrim că până la sfârșitul anului, peste țară va ploua sau va ninge cu 52 de miliarde de euro, aduși de guvernanții actuali de la Bruxelles. O astfel de veste, dată de prim ministrul României, ar trebui să fie una credibilă, dacă nu am tot fost păcăliți de fiecare dată când aveam nevoie de o gură de oxigen. Ni se promitea, eram  asigurați că vara va ninge sau că lupul va mieuna, că plopul va face minciunele și răchita pătlăgele, pentru ca instantaneu să ne revenim, să luăm cap compas noile dimensiuni ale evoluției noastre, bucurându-ne că am reușit ”să ne punem din nou pe picioare”, chiar dacă această revigorare era una doar din poveste, când de fapt realitatea, pe care cu voia sau fără voia noastră, trebuia să călcăm, ne arăta unul altuia o altfel de lume.
De această dată, de la cei peste doi metri ai lui Mihai Tudose suntem anunțați că a aranjat el cu Bruxelles să facă gestul acesta de a ne da acel mărunțiș amintit (în comparație cu eroii dați Greciei, Spaniei și chiar Portugaliei, de exemplu, la vreme de mare impas, prin care au trecut civilizatele Europei, nu ca noi, căci la fel de adevărat este, că am reușit, așa săraci și neajutorați cum suntem, să luăm premii peste remii, în ultimii ani, la creșterea economică. Or, dacă a fost creștere, cu siguranță că a fost și bani mulți, cu siguranță că performanțele noastre din economie au atras atenția mai marilor Europei, astfel încât privirile lor să fie atrase nu numai de Monica Moscovei, în perioada ei de a scuipa peste Carpați, poate va mai ploua cu euroi prin poșetele ei sfidătoare. (Nu știu dacă Adrian Se verin ar fi trebuit să facă pușcărie pentru că a încercat să-și exerseze talentele sale de negociator), dar europarlamentarul, născut din coasta lui Traian Băsescu, ar trebui să fie considerată persoana nongrata, pentru tot rău adus țării, care a trimis-o la Înalta Poartă să o reprezinte, nu să o batjocorească!)
Acum suntem într-o nouă așteptare, așa cum o tot ținem de când actualul guvern, sau mai corect spus înlocuitorii guvernului care a început guvernarea PS D-ALDE, ne tot promite Luna de pe cerul promisiunilor electorale care pentru prima oară în epoca postdecembristă au putut fi numite puncte precise, cu termene și responsabilități ale programului de guvernare asumat, astfel încât atunci când a dat primele semne de ”drum greșit” teleormăneanul a sărit în sus și a dat cu tot guvernul de pământ pentru a-l extrage, asemenea unui bobocel, pe Sorin Grindeanu, un descoperit înfiltrat, așa cum s-a dovedit a fi și neînțelesul Victor Ponta, un prim ministru care a refuzat, dintr-o dată, să joace rolul de conducătorul celui mai performant guvern de după Revoluție, vizitându-l într-un picior operat pe Recep Tayyip Erdogan, cel care nu mai târziu a fost nevoit să-l dea afară pe Darwin din manualele școlare și să-i bage la pușcărie pe toți cei care spun, sau gândesc doar, că nu sunt de acord cu el, fiind adepții lui Fethullah Gulen. Încurcate sunt căile Doamne și multe surprize vom desluși o dată și o dată.
Deocamdată îl avem acasă pe Liviu Dragnea, sosit dintr-un concediu bine meritat și bine luat, exact în momentul în care comandase o sesiune parlamentară din care s-a ales praful și pulberea, evident, fără ca domnia sa să fie prezent, căci, atunci l-a apucat oboseala de gât târându-l… cine știe oare unde? Acum, intrând în dispozitiv, l-a vizitat la Guvern pe Mihai Tudose, după care a mulțumit pentru masă: „Am discutat despre prioritățile legislative de Guvern pentru această toamnă, despre CEx-ul pe care îl vom organiza în zilele următoare, despre stadiul în care se află implementarea programului de guvernare și trebuie să recunosc că pentru mine este o veste foarte bună, au început să îl și depășească, ceea ce îmi dă de gândit, nivelul încasărilor, creșterea economică și faptul că cea mai mare parte din întârzieri au fost recuperate. M-am uitat pe evidența prezentată și de vice premierul Ciolacu și de doamna vicepremier Shhaideh, sunt doar două sau trei locuri unde sunt în curs de realizare, dar sunt în grafic”.Totodată, președintele PSD a precizat că s-a stabilit un grafic pentru inițiativele legislative avute în vedere de Guvern.  „Sunt multe inițiative legislative care vor veni de la Guvern și am stabilit un oarecare grafic și o oarecare ritmicitate, în așa fel încât ele să fie adoptate într-un ritm firesc”. Se poate spune deci că suntem pe drumul cel bun. Un singur lucru nu a fost precizat, drumul acesta merge la gară sau merge la cimitir?
ADI CRISTI