Ministrul Economiei Comertului si Turismului, Mihai Tudose participa la Reuniunea Reprezentantilor Ministerului Economiei Comertului si Turismului din Reteaua Externa, organizata de Ministerul Economiei Comertului si Turismului, in Bucuresti, luni, 6 iulie 2015. MARIUS DUMBRAVEANU / MEDIAFAX FOTO

Tudose: Randamentul mediu al fondurilor de pensii din Pilonul II – aproximativ 4%

Randamentul mediu al fondurilor de pensii din Pilonul II din 2008 până în prezent a fost de aproximativ 4%, precizează premierul Mihai Tudose.

„În Pilonul I, punctul de pensie se calculează ca fiind raportul dintre salariul încasat și salariul mediu. Acest lucru înseamnă că o persoană care a avut o creștere anuală a salariului mai mare de 4% față de creșterea salariului mediu va avea la pensie mai mulți bani decât o persoană care a optat și pentru Pilonul II”, a scris Tudose vineri pe Facebook.

El i-a dat ca „exemplu concret” pe cei care în toată perioada 2008-2017 au avut salariul minim. „Acesta a avut o creștere de aproximativ 180% în această perioadă, în timp ce salariul mediu a crescut cu mai puțin de 100%. Rezultă că acesta a avut o creștere a punctului de pensie de peste 80%, comparativ cu 40% pentru cei ce au optat și pentru Pilonul II”, a explicat premierul.

„Randamentul la care m-am referit, calculat în raport cu punctul de pensie, viza suma încasată de beneficiar la pensie în cele două ipostaze: cel care a optat, respectiv cel care nu a optat pentru Pilonul II”, a adăugat Tudose.

AGERPRES