Numărul certificatelor verzi tranzacționate în iulie 2017 pe Piața Centralizată a Certificatelor Verzi a fost de 84, prețul mediu ponderat fiind de 132,04 lei/certificat (29,4 euro/certificat), conform datelor centralizate de OPCOM.
Pe PCCV erau înregistrați în iulie 940 de participanți, din care 71 activi.
Pe de altă parte, pe Piața Contractelor Bilaterale a Certificatelor Verzi au fost tranzacționat în iulie minim de 148.772 certificate verzi și maxim de 990.254, prețul mediu aritmetic fiind de 132,03 lei/certificat (29,4 euro/certificat).
Pe PCBCV erau activi în iulie 134 de participanți.
Certificatul Verde (CV) reprezintă o formă de susținere a energiei electrice produse din surse regenerabile. Perioada de valabilitate a certificatului verde este de 12 luni de la data emiterii acestuia.
Producătorii de energie electrică din resurse regenerabile primesc pentru fiecare unitate de energie electrică livrată în rețea (1 MWh), un număr de Certificate Verzi, conform legii. Acestea pot fi vândute separat de energia electrică, pe Piața de Certificate Verzi. Furnizorii de energie electrică trebuie să dețină un număr de certificate verzi corespunzător cotei de energie electrică din surse regenerabile de energie impusă.
Sursele regenerabile eligibile să participe în sistemul de tranzacționare a certificatelor verzi (Legea 220/27.10.2008) sunt: energie hidro utilizată în centrale cu o putere instalată de cel mult 10 MW, energie eoliană, energie solară, energie geotermală și gazele combustibile asociate, biomasa, biogaz, gaz de fermentare a deșeurilor și gaz de fermentare a nămolurilor din instalațiile de epurare a apelor uzate.