Ponta: Pentru un guvern normal cel mai important partener și prieten trebuie să fie firmele private

Fostul premier Victor Ponta, deputat neafiliat, a afirmat că pentru un guvern normal, într-o țară normală, cel mai important partener și prieten trebuie să fie firmele private și a declarat că plata defalcată a TVA este o idee greșită.

„Traian Băsescu considera în mod greșit și conflictual în 2010 că „omul gras” de la stat stă în spatele „omului slab” din privat. Liviu Dragnea consideră în mod la fel de greșit și conflictual că „omul gras” privat este dus în spate de „omul slab” de la stat Am trecut de la Băsescu la Dragnea — din lac în puț. Povestea cu TVA splitat — să greșești este omenește, să perseverezi în greșeală deja este mult mai mult …. Dacă toate firmele private spun ca ideea introducerii TVA splitat este greșită, Guvernul trebuie să renunțe la aceasta trăznaie care va duce la mai multă birocrație, mai puțini bani și enervare inutilă. Pentru un Guvern normal dintr-o țară normală cel mai important partener și „prieten” trebuie să fie firmele private”, a afirmat Ponta într-o postare pe Facebook.

El a motivat că firmele private angajează și plătesc în fiecare zi milioane de locuri de muncă pentru cetățeni, plătesc taxele și impozitele din care Guvernul susține cheltuielile pe diverse domenii, produc creșterea economică „cu care se laudă în Parlament și la televizor Guvernul” și sunt totodată principalul factor de modernizare al societății.

„Cred însă că problema adevărată aici este mult mai profundă și mai gravă. Traian Băsescu ar fi vrut ca toți românii să lucreze în privat și să nu mai existe Statul (cu excepția celor care făceau dosare și interceptări pentru el). Liviu Dragnea ar vrea să nu mai lucreze nimeni în privat și să fim toți angajații unui stat condus de el. (…) Și atunci și acum cei mai mulți tac de frică sau ca să primească o funcție sau un contract. Rezultatul va fi la fel de prost”, a mai spus fostul premier.