VINERI, PE SCENA AMFITEATRULUI PALAS VA JUCA MAESTRUL HORAŢIU MĂLĂELE. ALTE SPECTACOLE DE EXCEPȚIE, ÎN PRIMUL WEEK-END DE LA DESCHIDERE

 

Gongul de deschidere a Amfiteatrului Palas va bate vineri, 8 septembrie 2017. Cu ocazia inaugurării, ieșenii sunt invitați la un regal al artei dramaturgice, care va aduce pe scenă actori îndrăgiţi de comedie. „Podu`”, în regia lui Horațiu Mălăele, „Panică la Operă”, „Te iubesc, dar nu pe tine”, „Alice în Țara Minunilor” și teatru de umbre sunt incluse în program.

 

Spectacolul inaugural va fi „Podu`”, o comedie regizată de Horațiu Mălăele, care va urca pe scena de la Palas vineride la ora 20.00, alături de George Ivaşcu şi Meda Victor. O reprezentaţie plină de savoare şi umor, în care un intelectual neînţeles, un îndrăgostit și o artistă „stau la coadă în faţa morţii”. Personajele se întâlnesc pe „podul sinucigaşilor”, unde aşteaptă un tren care să le pună capăt zilelor, şi fac haz de propria lor neputinţă. „Podu`” este un regal actoricesc, care transmite ideea că întotdeauna există o speranţă pentru care viaţa merită trăită, chiar și din curiozitatea de a ştii ce se întâmplă mâine.

 

Sâmbătăde la ora 20.00, publicul este invitat la comedia „Panică la Operă”, o adaptare a regizorului Răzvan Săvescu, din a cărui distribuție fac parte actorii Gelu Nițu, Alina Chivulescu, Cătălin Babliuc, Anca Dumitra, Ecaterina Ladin, Mirela Zeţa, Leonid Doni și Mihai Muntenița. Piesa prezintă povestea unei seri memorabile din 1934, în care Saunders, directorul Operei din Cleveland reușește, după lungi negocieri, să îl convingă pe cel mai mare tenor al tuturor timpurilor, faimosul Tito Merelli, supranumit Il Stupendo, să îl interpreteze pe Othello, într-o reprezentație unică.

 

Dimineaţa de duminică este dedicată celor mici. De la ora 10.00, copiii sunt așteptați la Amfiteatrul Palas, la piesa „Alice în Țara Minunilor”, o producție a Ateneului Iași, regizată de Iulian Ioan Sandu. Personajele vor fi interpretate de Cezara Fantu, Alexandra Macovei, Alexandra Paftală, Codrin Dănilă, Vlad Baba, Erica Moldovan, Dumitru Florescu, Andrei Ciobanu, Ana Hegyi, Daniel Onoae, Ionuț Gînju și Arun Cotic.

 

Seara, ieşenii vor avea parte de două momente artisticeo comedie spumoasă şi o reprezentaţie originală de teatru de umbre. Astfel, de la ora 19.30, actorii Paula Chirilă, Leonid Doni, Anca Dinicu şi Andreas Petrescu îi vor distra pe spectatori în piesa „Te iubesc, dar nu pe tine”. Şirul de replici şi întâmplări ce te vor face să râzi cu lacrimi este declanşat de întâlnirea accidentală dintre un bărbat, însoțit de amantă, şi soția lui, aflată în compania iubitului ei. Situația scapă de sub control din momentul în care fiecare dintre cei doi încearcă să îşi ascundă perechea neoficială, iar comedia îşi intră în drepturi. Piesa este regizată de Andreas Petrescu.

 

De la ora 21.30, publicul va admira un spectacol de teatru de umbreTrupa KINETIX, din Republica Moldova, aduce în premieră, în Iași, povești emoționante, spuse cu ajutorul luminii și a umbrelor.

 

Biletele pot fi achiziționate de la Centrele Info Palas Mall, valoarea acestora variind pentru fiecare spectacol în parte. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de un discount de 10%.

 

Amfiteatrul Palas are o capacitate de aproximativ 460 de locuri și va găzdui evenimente variate, de la piese de teatru, spectacole de tip muzical sau de stand-up comedy, până la teatru pentru copii, concerte de muzică şi multe alte acte artistice. Partener cultural al Amfiteatrului Palas este Raiffeisen Bank.