Filmul despre relația dintre papii Benedict și Francisc va fi regizat de Fernando Meirelles

Brazilianul Fernando Meirelles va regiza filmul despre relația dintre papa Benedict și papa Francisc pentru Netflix, în care vor juca marii actori Anthony Hopkins și Jonathan Pryce, relatează Variety.

Filmul — în care Hopkins va juca rolul lui Benedict, iar Pryce pe cel al lui Francisc — va începe să fie turnat în noiembrie, în Argentina. Directorul de imagine Cesar Charlone, vechi colaborator al lui Meirelles, se va alătura și el proiectului.

Filmul explorează relația și viziunile opuse a doi dintre cei mai puternici lideri ai Bisericii Catolice, ambii nevoiți să-și abordeze propriul trecut și exigențele lumii moderne pentru a face biserica să progreseze, scrie Variety.

Scenariul este scris de Anthony McCarten.

Filmul este primul pentru marele ecran pe care Meirelles îl regizează după drama „360” din 2011, în care joacă și Anthony Hopkins. Regizorul brazilian a devenit celebru cu filmul „City of God” (2002), care a avut patru nominalizări la premiile Oscar.

Hopkins a fost văzut cel mai recent în „Transformers: the Last Night”, în timp ce Pryce face parte din distribuția filmului „The Man Who Invented Christmas”, care va fi lansat în curând.