Breaking News

Ministrul Educației a discutat cu ambasadorul Regatului Hașemit al Iordaniei despre cooperarea între universități

Ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, s-a întâlnit miercuri cu ambasadorul Regatului Hașemit al Iordaniei în România, Saker Malkawi, cu care a discutat despre creșterea parteneriatelor de cooperare între universitățile din cele două țări, inclusiv printr-o mai bună cooperare în cadrul programelor Erasmus+ și Orizont 2020.

„Ministrul Liviu Marian Pop a transmis Excelenței Sale dorința de a crește vizibilitatea ofertei educaționale a instituțiilor de învățământ superior din România în Iordania, inclusiv a oportunităților de studiu în limbi străine. În acest context, a propus realizarea în 2018, în cooperare cu autoritățile iordaniene, a unui eveniment de prezentare a oportunităților de studiu din România”, precizează Ministerul Educației într-un comunicat de presă.

De asemenea, în vederea facilitării recunoașterii diplomelor de studiu obținute de cetățenii iordanieni în România, ministrul Pop a solicitat ambasadorului iordanian să transmită autorităților din regat disponibilitatea Ministerului Educației pentru dialog în vederea eliminării oricăror bariere administrative.

Totodată, cei doi interlocutori au apreciat buna colaborare în domeniul educației și au agreat să identifice împreună noi oportunități de cooperare, în contextul negocierii în 2018 a unui nou acord interguvernamental.