Teodor Meleșcanu: Este responsabilitatea întregii comunități democratice să combată fenomenul globalizării terorismului

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, afirmă că este responsabilitatea întregii comunități democratice să combată provocarea majoră reprezentată de globalizarea terorismului, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a MAE cu ocazia comemorării victimelor atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001 asupra SUA.

„Ministrul afacerilor externe transmite, cu ocazia comemorării atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001 asupra Statelor Unite ale Americii, un mesaj secretarului de stat al SUA, Rex W. Tillerson, și poporului american, în care reiterează sentimentele profunde de compasiune pentru familiile victimelor și angajamentul României de a fi alături de SUA în combaterea provocărilor globale”, se arată în mesajul postat pe pagina MAE.

În cadrul mesajului ministrul de Externe reafirmă solidaritatea cu poporul american.

„Rămânem alături de familiile victimelor atacurilor teroriste, de poporul american, prieten și aliat strategic în lupta împotriva terorismului. Globalizarea terorismului reprezintă o provocare majoră la adresa securității internaționale. Este responsabilitatea noastră, a întregii comunități democratice, să combatem această provocare”, afirmă Teodor Meleșcanu.