Breaking News

Producția industrială a crescut cu 7,4% în iulie, comparativ cu luna similară din 2016

Producția industrială a crescut în iulie cu 7,4% ca serie brută și cu 8,2% ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, relevă datele Institutului Național de Statistică (INS), date marți publicității.

În luna iulie 2017, producția industrială (serie brută) a scăzut față de luna precedentă cu 3,0%, din cauza scăderilor înregistrate în industria prelucrătoare (-3,4%) și în industria extractivă (-2,5%). Producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat a crescut cu 3,2%.

Producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a fost mai mică față de luna precedentă cu 1,5%. Industria extractivă și producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat au scăzut cu 5,2%, respectiv cu 2,1%, iar industria prelucrătoare a crescut cu 0,3%.

Datele INS arată că față de luna corespunzătoare din anul precedent, producția industrială (serie brută) a crescut cu 7,4%, susținută de creșterile industriei prelucrătoare (+8,1%) și industriei extractive (+5,4%). Producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat a scăzut cu 0,2%. Producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a crescut cu 8,2%, datorită creșterilor înregistrate în industria prelucrătoare (+10,1%) și în industria extractivă (+5,6%). Producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat a scăzut cu 0,3%.

În perioada 1 ianuarie — 31 iulie 2017, comparativ cu perioada 1 ianuarie — 31 iulie 2016, producția industrială (serie brută) a fost mai mare cu 8,0%, ca efect al creșterilor din cele trei sectoare industriale: industria prelucrătoare (+8,6%), industria extractivă (+3,3%) și producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (+2,2%).

Producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie—31 iulie 2017, comparativ cu perioada 1 ianuarie — 31 iulie 2016, a crescut cu 8,7%, datorită creșterilor industriei prelucrătoare (+8,8%), producției și furnizării de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (+2,7%) și industriei extractive (+2,4%).