Romsilva pune pe piață două milioane de metri cubi de lemn

Romsilva va pune pe piață două milioane de metri cubi de lemn, din care 1,5 milioane de metri cubi de buștean, iar industria mobilei va avea prioritate conform Regulamentului de valorificare a mesei lemnoase, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor (RNP) – Romsilva, Ciprian Pahonțu.

„Există un regulament de valorificarea a mesei lemnoase din proprietatea publică a statului în curs de revizuire. Ministerul Apelor și Pădurilor a avut consultări în ultimele două luni cu toți actorii interesați și acum acest proiect este în circuit interministerial. Proiectul așa cum știm noi că a plecat prevede ca lemnul fasonat să fie oferit într-o primă etapă numai celor care sunt din industria mobilei după care în etapa a doua acest lemn poate fi oferit tuturor celor interesați. Cuantumul volumului recoltat de către Regia Națională a Pădurilor Romsilva și de pus pe piață este limitat prin acest proiect de HG la 20% din posibilitatea pădurilor din proprietatea publică a statului”, a subliniat Ciprian Pahonțu.

Adriana Petcu, secretar de stat în Ministerul Apelor și Pădurilor, a precizat că se așteaptă ca Regulamentul să fie aprobat în cel mult o lună.