„Bobocii” de la UMF Iaşi, familiarizaţi cu „noua casă”, în cadrul „Orientation Days”

În perioada 28 septembrie – 1 octombrie, Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Grigore T. Popa” organizează Orientation Days – programul de integrare pentru studenții UMF Iași. Toți studenții din primul an, atât cei români, cât și cei de la liniile de predare în limbile engleză și franceză, sunt așteptați la info-point-urile instalate pe esplanada UMF, unde vor primi informații despre tururile pregătite de organizatori.

 

Întîlnire cu ambasadorul Franței

 

Duminică, 1 octombrie, de la ora 12.00, bobocii UMF-iști care nu sunt ieșeni au ocazia de admira dulcele târg, înscriindu-se la un tur ghid al Iașului. Pentru acest tur pot opta pentru una dintre cele două variante de vizită: Centrul Iașului și Palatul Culturii sau Copou și Grădina Botanică. Joi, 28 septembrie, de la ora 16.00, în Aula Magna„George Emil Palade”, studenții francezi s-au întâlnit cu Excelența Sa doamna Michèle Ramis, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Franței în România. La eveniment au participat și reprezentanți ai Institutului Francez Iași și ai organizațiilor francofone studențești.

 

Tururi academice

 

Vineri, 29 septembrie, și sâmbătă, 30 septembrie, sunt programate tururile academice între 9.00 și 6.00, conduse de studenți la UMF Iași în ani mai mari. Tururile debutează în Aula Magna„George Emil Palade”, unde bobocii vor primi broșuri și halate și vor face cunoștință cu decanii facultăților și tutorii de an.  Apoi vor vizita clădirile universității, de la corpul principal și Institutul de Anatomie, până la sediul din str. Kogălniceanu, dar și un obiectiv spre care li se vor îndrepta pașii zilnic, la ora prânzului: Cantina UMF. Tot în cadrul acestor tururi academice este programată și vizita la recent renovata Casă Milescu, de pe strada Săulescu,unde funcţionează Centrul de Limbi Moderne şi Integrare Culturală „Grigore T. Popa”, precum şi la Biblioteca UMF  de pe pe strada Vasile Alecsandri nr.7, unde vor afla cum pot intra în posesia permisului la bibliotecă. Toamna aceasta, Universitatea de Medicină și Farmacie numără peste 1300 de boboci la programul de studii în limba română și peste 400 de boboci la cele două linii de predare în limba engleză și franceză. (E.M.)