Igor Dodon va efectua o vizită în Armenia, în prima decadă a lunii noiembrie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Armenia în Republica Moldova, Jivan Movsisyan, a relatat agenției MOLDPRES Serviciul de presă al Președinției.

În cursul dialogului, părțile au discutat aspecte legate de vizita oficială a șefului statului în Armenia, care va avea loc în prima decadă a lunii noiembrie curent (9-10 noiembrie).

Interlocutorii au fost unanimi în opinia că există un potențial sporit pentru dezvoltarea cooperării bilaterale în toate domeniile de interes comun și în special în sfera comercial-economică.

Igor Dodon a menţionat că în acest an se împlinesc 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Moldova şi Republica Armenia, perioadă în care s-a reușit să fie întreprinși mai mulţi paşi pentru consolidarea cooperării bilaterale. Unul din aceştia fiind și acreditarea, în toamna anului trecut, după o pauză de mai mulţi ani, a Ambasadorului Movsisyan, precum şi deschiderea, în acest an a Ambasadei Armeniei la Chişinău.

În cadrul discuției, șeful statului a subliniat aportul important al diasporei armene din Moldova în fortificarea relaţiilor între ţările noastre, în special participarea acesteia la reconstrucţia complexului cultural-istoric Palatul Manuc Bei.