UKIP și-a ales un nou lider

Fostul ofițer de armată și poliție Henry Bolton a fost câștigătorul surpriză al alegerilor de vineri pentru conducerea formațiunii eurofobe Partidul Independenței Marii Britanii. Al patrulea lider al UKIP în decurs de un an și-a declarat ca prioritate să asigure că guvernul minoritar condus de conservatoarea Theresa May duce la bun sfârșit ieșirea din Uniunea Europeană, transmit Reuters, AFP și dpa.

„Brexit este principala noastră misiune”, le-a declarat Bolton susținătorilor UKIP prezenți la conferința de la Torquay, din sud-vestul Angliei.

UKIP, care sub conducerea celui mai proeminent lider al său, Nigel Farage, a obținut un triumf fulminant la alegerile europene din 2014 și un scor de 13% la alegerile legislative din 2015, a contribuit la decizia fostului premier David Cameron de a convoca referendumul privind ieșirea Marii Britanii din UE, în iunie 2016. După Farage, care a decis să demisioneze în urma referendumului, la conducerea sa s-au succedat Diane James și Paul Nuttall, acesta din urmă demisionând după eșecul de la legislativele anticipate din iunie, la care nu a obținut niciun mandat de parlamentar.

AGERPRES