Trump s-a distanțat de remarcile sale referitoare la dezmințirile lui Putin privind amestecul în alegerile americane

Președintele american, Donald Trump, a încercat duminică să înlăture confuzia în legătură cu faptul dacă acceptă sau nu dezmințirile omologului său rus, Vladimir Putin, referitoare la amestecul în alegerile prezidențiale din SUA din 2016, relatează Reuters și AFP.

În cadrul unei conferințe de presă în Vietnam, Trump s-a distanțat de remarcile pe care el le-a făcut sâmbătă, în care sugera că l-a crezut pe Putin când a spus că nu a existat nici o ingerință a Rusiei în alegerile care l-au propulsat în funcția de la Casa Albă.

Remarcile lui Trump au stârnit critici în SUA, deoarece agențiile americane de informații au ajuns de mult timp la concluzia că Rusia s-a amestecat în alegerile prezidențiale din SUA de anul trecut.

”Dacă cred sau nu,… cred serviciile noastre, în special așa cum sunt ele constituite acum. Așa cum sunt ele conduse acum, de oameni buni, cred foarte mult în serviciile noastre de informații”, a declarat Trump într-o conferință de presă cu președintele vietnamez, Tran Dai Quang.

Trump a avut grijă să facă cunoscut în mod clar că este de partea serviciilor de informații sub propria sa conducere.

Sâmbătă, după întâlnirea sa cu Putin pe marginea summitului APEC din Danang (Vietnam), Trump a subliniat dezmințirile omologului său rus privind acuzațiile de ingerință a Moscovei în alegeri, lăsând să se înțeleagă că el crede sincer.

La câteva ore după declarațiile lui Trump, CIA a confirmat acuzațiile împotriva Rusiei, explicând că precedentele sale concluzii ”nu s-au schimbat”.

AGERPRES