Iohannis: Legislația omoară birocratic bună parte din întreprinderile mici și mijlocii; nu este normal

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că legislația existentă omoară birocratic o mare parte din întreprinderile mici și mijlocii, punctând că este nevoie să fie creat cadrul potrivit.

„Impresia mea, în momentul de față, este că legislația permite dezvoltarea întreprinderilor mai degrabă mari, dar omoară birocratic bună parte din întreprinderile mici și mijlocii. În ziua de astăzi este foarte dificil să fii antreprenor în România. Acest lucru nu este normal. Dacă vrem să avem o economie înfloritoare trebuie să creăm cadrul optim potrivit”, a spus Iohannis la dezbaterea „Orașele României la 100 de ani de la Marea Unire. Un viitor smart pentru Ploiești”, organizată la Universitatea petrol și gaze.

El a mai precizat nu există un ghidaj din partea autorităților pentru cei care doresc să pună bazele unei afaceri.

„Cred că aici se greșește destul de mult. Nu poți să fii om de afaceri fără să știi bazele unei afaceri, mulți le-au învățat pe pielea lor, dar cred că ar fi rezonabil să ne așteptăm ca educația să se facă și în acest domeniu. Cred că acestea sunt cele două zone în care trebuie să acționăm cu politici guvernamentale înțelepte. Crearea unui cadru cu o birocrație simplă și transparentă și pe de altă parte posibilitatea pentru oamenii care vor să-și deschidă un business propriu să învețe undeva bazele acestui business”, a arătat Iohannis.

AGERPRES