Ministerul Justiției va crea Agenția Informații și Sisteme Juridice

Centrul de Informații Juridice din subordinea Ministerului Justiției va fi reorganizat în Agenția Informații și Sisteme Juridice. Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de către secretarul general al Ministerului Justiției, Anatolie Munteanu, relatează MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, structura nou-creată va avea sarcina de a dezvolta sistemul integrat de informare juridică și de a administra interoperabilitatea sistemelor informaționale din sector. „Totodată, aceasta va avea sarcina de aplicare a apostilei, de legalizare a actelor oficiale și prestare a serviciilor informaționale”, a spus Munteanu.

De asemenea, agenția se va ocupa de evidența și sistematizarea legilor, ordonanțelor, dispozițiilor, a decretelor prezidențiale, a hotărârilor Parlamentului și ale Curții Constituționale, altor acte similare. „Aceasta va răspunde de dezvoltarea și actualizarea registrului de stat al legilor: legis.md și lex.justice.md, dar și de registrul dosarelor succesorale și testamentelor, e-procura, apostilelor, registrul profesiilor conexe ale sistemului justiției”, a menționat Anatolie Munteanu.

Agenția Informații și Sisteme Juridice va fi condusă de un director numit și eliberat din funcție de ministrul Justiției.