Mai mult de jumătate din moldoveni optează pentru aderarea R. Moldova la UE, arată datele unui sondaj realizat la comanda PDM

Aproximativ 60 la sută din moldoveni ar vota pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană dacă ar fi chemaţi la un referendum, iar alţi 44% ar opta pentru vectorul estic de dezvoltare a ţării, arată datele unui sondaj realizat de Institutul de Marketing și Sondaje (IMAS), la comanda Partidului Democrat din Moldova (PDM),comunică MOLDPRES.

Datele sondajului, efectuat în perioada 27 noiembrie – 7 decembrie 2017, au fost prezentate astăzi la finele şedinţei săptămânale a PDM de purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Vitalie Gămurari.

Potrivit sursei citate, cercetarea sociologică arată şi o creştere semnificativă a optimiştilor în rândul populaţiei R. Moldova, dar şi o majorare a numărului de cetăţeni ce apreciază politicile desfăşurate de autorităţi.

Acelaşi studiu arată că dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, pe primul loc s-ar clasa Partidul Socialiștilor cu 32%, urmat de Partidul Acțiune și Solidaritate cu 21,4% şi Partidul Democrat cu 16,1%.

Cercetarea sociologică constată şi o creştere a ratingul-ului conducerii PDM, dar şi a delegaţilor formaţiunii în Guvern şi Parlament.

Barometrul socio-politic a fost realizat pe un eșantion de 1101 respondenți în 74 de localități din R. Moldova, cu o eroare de +/- 3%.