Nutriţioniştii recomandă murăturile ca leac împotriva mahmurelii. „Este cel mai bun remediu după o nopate de beţie. Murăturile ne scapă de greaţă în primul rând şi neutralizează direct alcoolul. Mai mult, ele conţin şi vitamina C, cu rol important în metabolizarea băuturilor etilice”, precizează nutriţionistul Gabriel Sasu.l Totodată, mia există și alte variante: citrice care conțin vitamina C – Vitamina C este una dintre enzimele care contribuie la descompunerea mai rapidă a alcoolului în sânge. Sucul de citrice poate fi consumat înainte, după sau chiar în timp ce bei alcool pentru a atenua efectele mahmurelii. Portocalele şi grepfrutul au cel mai mare conţinut de vitamina C; fructele proaspete – Dacă nu ai la îndemână citrice, orice fruct proaspăt te va ajuta să alungi mai repede mahmureala. Zahărul natural din fructe, sucroza, grăbeşte asimilarea alcolului şi te poate ajuta să-ţi revii rapid după efectele excesului. Bananele îţi scad aciditatea din stomac şi magneziul conţinut de ele cauzează relaxarea vaselor de sânge; compresele calde – O compresă caldă pe frunte poate elimina mai repede durerea de cap, atunci când aceasta este problemă principală a mahmurelii. Încălzeşte un prosop umed sau o pungă de orez la microunde şi aplică-le pe frunte şi pe tâmple; masaj – În reflexoterapie, masajul tălpii drepte îmbunătăţeşte funcţiile ficatului. Masează uşor marginea exterioară a tălpii piciorului drept, de la degetul mic până la jumătatea tălpii. După câteva minute de masaj în timp ce stai în pat, te vei simţi mai bine.