În 2016, Aeroportul Internaţional Iaşi era pe primul loc în topul dezvoltării aeroporturilor din România. Împreună cu o echipă motivată şi determinată, de la o singură cursă externă în 2012 , când am preluat conducerea aeroportului Iași, am reuşit deschiderea a peste 22 curse directe externe noi, am legat Iaşi de Cluj și Timișoara, precum şi de Oradea (cu escală). Cea mai importantă investiţie din istoria post-decembristă a oraşului a fost finalizată într-un timp record, iar acest ritm de dezvoltare impresionant a dus la premierea Aeroportului Internaţional Iaşi la Montreal, la finalul anului 2015.
Toate acestea au însemnat un capital uriaș de încredere al companiilor aeriene în Aeroportul Internaţional Iaşi. Pe baza acestui capital de încredere, companiile aeriene au luat decizii majore de creare de baze aeriene aici şi şi-au făcut planuri pentru extinderea activităţii comerciale.
Pe lângă toate acestea, am câștigat pentru Consiliul Judeţean toate cele patru procese cu Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iași pentru recuperarea unor sume ce ajung la 11 milioane de euro. Aceşti bani vor intra anul acest în contul Consiliul Judeţean Iaşi, în ciuda mizeriile pe care Maricel Popa mi le-a făcut mie şi instituţiei Aeroportului Internaţional Iaşi. Aceşti bani erau ai CJ, nu ai Aeroportului, puteam sta cu mânile în sân.
Tot acest parcurs ascendent a fost curmat în 2016, când Maricel Popa a ajuns preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.
Din 2016, dinspre Aeroportul Internaţional Iaşi se aud numai scandaluri, controale arbitrare, conferinţe şi comunicate de presă ale domnului Popa pentru a denigra imaginea Aeroportului, blocarea tuturor planurilor de continuare a investiţiilor pe care le-am lăsat în momentul în care am încheiat mandatul de manager (realizarea unui nou terminal, extinderea parcării pentru aeronave, realizarea unui terminal cargo, o nouă cale de rulare şamd.).
Acest climat de impredictibilitate influenţează în mod covărşitor deciziile companiilor de a deschide baze aeriene la Iaşi sau de a deschide noi curse de pe aeroportul ieşean.
Anunţul Wizz Air de a amâna lansarea destinaţiilor din Iaşi confirmă starea de neîncredere a companiilor aeriene în viitorul Aeroportului Iaşi, în urma unui an plin de incertitudini la aerogara ieşeană.
Acestă veste proastă, care vine la pachet şi cu decizia Blue Air de a nu mai aduce la Iași un nou avion în 2018, adică alte 5 noi destinații de pe Iași, sunt semnale puternice că „turbulenţele” generate de intruziunea domnului Maricel Popa în activitatea aeroportuară au efecte nefaste pe termen mediu şi lung asupra dezvoltării Aeroportului Internaţional Iaşi.
De asemenea, lipsa comunicării de către toate companiile aeriene a programului de rute pentru 2018, deși acest lucru trebuia să se întâmple până la sfârșitul lunii octombrie 2017, arată foarte clar ceea ce am subliniat în nenumărate rânduri, că scandalurile generate de domnul Popa vor crea un climat de impredictibilitate pentru partenerii aeroportului. Adică, pe înțelesul vremelnicului consilier județean Popa, delegat temporar președinte, distrugerea afacerii aeroportuare!
În condiţiile în care Aeroportul din Suceava are un ritm de creştere alert datorat predictibilităţii şi consecvenţei autorităţilor judeţene, implicarea distructivă a Preşedintelui Consiliului Judeţean Iași în activitatea Aeroportului Internaţional Iaşi este un pericol pentru întreaga comunitatea ieşeană.
În acest moment, Iaşul şi judeţul se dezvoltă preponderent datorită aeroportului. Distrugerea acestui proiect de către administraţia condusă de către dl. Maricel Popa înseamna fără echivoc distrugerea dezvoltării Iaşului”
Marius Bodea, deputat PNL
Preşedintele Biroului Politic Local al PNL Iaşi