Tariceanu:Până nu conduci Trabantul bine nu are rost să discutăm de Formula 1

Preşedintele ALDE, Călin Popescu -Tăriceanu, a declarat că nu are informaţii de la premierul Mihai Tudose că ar vrea să facă o restructurare a Guvernului, iar dacă acesta vrea să o realizeze ar trebui să vină într-o şedinţă de coaliţie pentru discuţii „despre această dorinţa şi despre soluţii”.

„Până una – alta, eu nu am nicio informaţie directă de la primul-ministru cu privire la dorinţa domniei sale de a face o restructurare. Actuala formulă de guvernare care se bazează pe o coaliţie PSD – ALDE a fost subiectul unui protocol convenit şi aprobat de cele două partide, în decembrie 2016, după alegeri. Produsul acestei înţelegeri este actuala formulă de guvernare. Ca atare, (…) dacă se doreşte aşa ceva, ceea ce eu nu sunt 100% convins, premierul poate să vină să spună într-o şedinţă de coaliţie şi să discutăm la nivel informal, mai întâi, despre dorinţa, intenţia şi soluţii. (…) Văd că se fac diverse comentarii, cum să fie Guvernul ca să nu performeze ca un Trabant şi să performeze ca o maşină de Formula 1. Eu sunt de părere – care mai ştiu cu maşinile cum stă treaba – că este bine întâi să înveţi să conduci Trabantul bine şi după aia îţi pui problema de Formula 1. Până nu conduci Trabantul bine nu are rost să discutăm de Formula 1”, a afirmat Călin Popescu-Tăriceanu marţi la Senat.

El a adăugat că este posibilă „o evaluare a calităţii actului de guvernare” după şase luni de la instalarea actualului Guvern.

”Sunt convins că după şase luni de la instalare se poate face o evaluare. Aşa am înţeles şi de la preşedintele PSD, Liviu Dragnea, (…) în luna decembrie. Este foarte posibil să facem o evaluare a calităţii actului de guvernare după şase luni. Nu mi s-ar părea nimic anormal, dar nu am discutat lucrul acesta”, a mai spus Tăriceanu.

Întrebat dacă „tensiunile din PSD afectează Coaliţia”, Tăriceanu a răspuns: „Relaţiile de până acum în Coaliţie au fost foarte bune în pofida unor informaţii care au încercat să distorsioneze realitatea. Am rezistat la proba timpului şi în ceea ce priveşte relaţiile în Coaliţie şi în ceea ce priveşte capacitatea şi performanţa miniştrilor noştri la Guvern”.

Totodată, Tăriceanu a spus că nu există o sincopă între Guvern şi Coaliţie. „Nu există această sincopă între Guvern şi Coaliţie şi sper să nu existe nici în viitor atâta vreme cât Guvernul va urmări agenda politică a guvernării pe care am aprobat-o în Parlament”, a arătat el.

De asemenea, Tăriceanu a precizat că niciodată nu o să dea public sfaturi „unui premier în funcţie”, susţinut de partidul pe care îl conduce. AGERPRES