Căldura extremă a provocat vineri mai multe decese în statul Victoria din Australia

Căldura extremă a provocat vineri mai multe decese în statul Victoria din Australia, ţară afectată de temperaturi caniculare care depăşesc 40 de grade Celsius, potrivit serviciilor de urgenţă, informează DPA.

De joi, echipele de intervenţie au fost solicitate la peste 30 de cazuri de stop cardiac, aflate într-o creştere semnificativă, iar mulţi dintre pacienţi au decedat, a declarat şeful serviciului de ambulanţă al statului Victoria, Paul Holman.

”Este din cauza căldurii. Persoanele vulnerabile din comunitatea noastră mor din cauza căldurii. Căldura ucide”, a declarat acesta reporterilor, fără să precizeze însă numărul exact de victime.

Poliţiştii au salvat patru copii închişi în vehicule, printre care şi un bebeluş de 15 luni care a fost dus la spital din cauza stresului termic.

Pompierii s-au luptat să stingă aproximativ zece incendii de pe teritoriul statului, fără ca populaţia să fie pusă în pericol.

Ziarul local The Age a relatat că mai multe spitale din Melbourne au instituit ”cod galben” şi au deconectat toate luminile şi echipamentele nenecesare pentru a economisi energia în contextul în care temperaturile au ajuns vineri la 42 de grade, cea mai fierbinte zi din ultimii doi ani.

În cadrul turneului de tenis Australian Open, mai mulţi jucători au avut probleme provocate de căldură, printre care şi franţuzoaica Alize Cornet, care a avut nevoie de îngrijiri medicale în timpul meciului cu belgianca Elise Mertens.

În statul vecin, Australia de Sud, spitalele au tratat peste 50 de persoane pentru diferite afecţiuni provocate de temperaturile care au trecut de 46 de grade în cea de-a treia zi toridă din acest stat. Nu au fost înregistrate decese.

Din cauza căldurii extreme, organizatorii au fost nevoiţi să anuleze o competiţie locală de ciclism denumită Bupa Challenge la care participă mii de sportivi amatori.AGERPRES