Directorul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu , Constantin Chiriac, va dialoga public cu regizorul Cristian Mungiu

Directorul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), actorul Constantin Chiriac, va dialoga public, cu regizorul premiat la Festivalul de la Cannes, Cristian Mungiu, vineri, 26 ianuarie, această întâlnire fiind primul eveniment special din acest an, organizat de festivalul sibian.

Dialogul celor doi va avea loc în 26 ianuarie, de la ora 18,00, la Librăria Habitus din Sibiu, unde accesul publicului este gratuit. La finalul întâlnirii, orice spectatori va putea dialoga cu cei doi.

„Conferinţele speciale ale Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu debutează în 2018 cu una dintre cele mai puternice personalităţi ale filmului românesc şi mondial. Cristian Mungiu este un artist cu o carieră exemplară, o personalitate unică în istoria filmului românesc. Vorbim de un regizor multipremiat la Cannes, care, de asemenea, a realizat o serie de festivaluri şi proiecte exemplare care dezvoltă publicul din România şi din lume, fiind, de asemenea, şi un formator de opinii, de gusturi şi susţinător al tinerei generaţii”, a declarat Constantin Chiriac, directorul general al Naţionalului sibian şi al FITS.

Cristian Mungiu a debutat cu filmul „Occident”, care a avut premiera la Quinzaine des Realisateurs la Cannes, 2002. În anul 2007, cel de-al doilea film al său, „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, a fost premiat cu Palme d’Or la Cannes. De asemenea, regizorul ieşean a câştigat şi premiile Academiei Europene de Film pentru „Cel mai bun film” şi „Cel mai bun regizor”.

În 2012, Cristian Mungiu a fost distins cu premiul pentru „Cea mai bună regie”, pentru celebrul film „Bacalaureat”.

 

AGERPRES