Printre victimele accidentului aviatic din Rusia nu sunt cetățeni moldoveni

Printre victimele accidentului aviatic produs în Federația Rusă nu sunt cetățeni moldoveni. Informația a fost oferită pentru agenție de către șeful Serviciului de presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Alexandr Roitman, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, ambasada Republicii Moldova la Moscova a luat legătura cu autoritățile ruse, iar astăzi acestea au anunțat că printre victime nu sunt cetățeni moldoveni.

Totodată, în urma accidentului aviatic, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a transmis condoleanțe apropiaților celor decedați. „Am aflat cu întristare vestea despre tragedia aviatică de lângă Moscova. Condoleanțe familiilor și prietenilor victimelor. O dovadă dureroasă că viața nu poate fi pe deplin planificată”, a scris Candu pe o rețea de socializare.

Un avion de pasageri al companiei ruse Saratov Airlines s-a prăbuşit duminică după-amiază în regiunea Moscova. Aeronava avea 71 de persoane la bord şi decolase de pe aeroportul moscovit Domodedovo, având ca destinaţie oraşul Orsk, din apropierea frontierei cu Kazahstanul. La circa 10 minute de la decolare, aparatul a dispărut de pe ecranele radarelor. În urma prăbușirii nimeni nu a supraviețuit.