Data şi detaliile congresului extraordinar al PSD din luna martie sunt principalul punct al agendei Biroului Permanent Naţional al PSD

Data şi detaliile congresului extraordinar al PSD din luna martie sunt principalul punct al agendei Biroului Permanent Naţional al PSD, care se reuneşte miercuri la Palatul Parlamentului.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional care a avut loc săptămâna trecută că un congres extraordinar al partidului va fi organizat pe 10 sau pe 17 martie.

„Despre congres, 10 sau 17 martie, urmând ca în zilele viitoare să identificăm în care din cele două date găsim o locaţie unde să putem să facem un congres serios. (…) S-a discutat şi despre eventualitatea organizării unor alegeri pentru vicepreşedinţi. Eu le-am spus că voi fi de acord doar în situaţia în care modificăm structura Biroului Permanent Naţional şi competenţele şi modul de alegere pentru vicepreşedinţi”, a declarat Liviu Dragnea.

El a adăugat că la acest congres va cere şi un vot de reconfirmare a sa în funcţia de preşedinte al partidului, iar colegii pot face şi alte propuneri pentru ordinea de zi.

Vicepremierul Paul Stănescu, preşedinte al PSD Olt, a declarat vineri, la Slatina, că nu va candida pentru vreo funcţie în cadrul congresului extraordinar al partidului.

„La congres, chiar dacă vor fi alegeri, nu ştiu, la vicepreşedinţi – în Comitetul Executiv viitor se vor lua deciziile – nu voi candida la nicio funcţie”, a spus Paul Stănescu.

Întrebat dacă ar putea avea loc schimbări la nivel de vicepreşedinţi şi dacă preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, va rămâne în această funcţie, Stănescu a afirmat că vicepreşedinţii au fost aleşi la congres şi nu crede că cineva va demisiona. AGERPRES