Autorii sau grupurile de autori ale căror manuscrise vor fi publicate ca manuale şcolare vor fi remuneraţi de Editura Didactică şi Pedagogică cu sume cuprinse între 25.000 şi 45.000 lei brut, informează Ministerul Educaţiei.
Sursa citată precizează, într-un comunicat transmis sâmbătă AGERPRES, că autorii/grupurile de autori ale căror manuscrise vor fi declarate admise, în urma evaluării de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, vor fi remuneraţi de Editura Didactică şi Pedagogică odată cu cesiunea drepturilor de autor către editură.
„Cuantumurile remuneraţiilor pentru autorii/grupurile de autori cu cel mai mare punctaj ale căror manuscrise vor fi publicate ca manuale şcolare la disciplinele din învăţământul primar cu una sau două ore pe săptămână sunt de 25.000 lei (brut), în timp ce pentru disciplinele cu trei sau mai multe ore pe săptămână, din cadrul aceluiaşi ciclu de învăţământ, suma aprobată este de 35.000 lei (brut)”, menţionează Ministerul Educaţiei.
În ceea ce priveşte învăţământul gimnazial, MEN arată că remuneraţia pentru autorii/grupurile de autori care vor avea manuale aprobate la disciplinele cu o oră pe săptămână este de 25.000 lei (brut), la disciplinele cu două ore pe săptămână – 35.000 lei (brut), iar la disciplinele cu patru ore pe săptămână – 45.000 lei (brut).
Cuantumurile remuneraţiilor pentru autorii/grupurile de autori care au obţinut al doilea şi al treilea punctaj ca valoare vor reprezenta 50%, respectiv 25% din remuneraţia acordată manuscrisului cu cel mai mare punctaj, dacă aceştia îndeplinesc condiţia de a fi primit minimum 85 de puncte, se mai arată în comunicat.
Suplimentar, Ministerul Educaţiei Naţionale va oferi autorilor/grupurilor de autori cu manuscrise declarate admise (doar primele 3 poziţii) un punctaj distinct, reflectat în metodologia de acordare a gradaţiei de merit pentru anul 2019. AGERPRES