Viorica Dancila: Adversarii PSD au pus la bătaie un discurs alarmist pentru a contesta programul de guvernare

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, că adversarii PSD au pus la bătaie un discurs alarmist pentru a contesta programul de guvernare al partidului, lucru care „nu a făcut bine României”.

„Programul de guvernare al Partidului Social Democrat a avut parte de la început de o respingere automată din partea adversarilor partidului pe care îl reprezint. (…) În cursul anului 2017, adversarii PSD au pus la bătaie un discurs alarmist pentru a contesta acest program, care vă spun foarte sincer nu a făcut bine României. Este nevoie de mai multă responsabilitate atunci când aceste mesaje sunt exportate în afara ţării. Cui folosesc? Românilor, României? În niciun caz”, a declarat Dăncilă.

Totodată, şefa Guvernului a precizat că, deşi în decursul timpului au existat divergenţe majore între politicile economice ale PSD şi ale PNL, „niciodată până acum nu s-a ajuns la o asemenea radicalizare a discursului public”.

„Creşterea economică din 2017 şi modul responsabil în care Guvernul PSD a folosit-o au demonstrat viabilitatea programului de guvernare al PSD şi capacitatea PSD-ALDE de a realiza o bună guvernare. Scenariile alarmante nu s-au adeverit, dimpotrivă. România a întregistrat una dintre cele mai mari creşteri economice din Europa şi chiar din lume, iar această creştere se simte acum în buzunarele românilor”, a mai spus Dăncilă.

Ea a precizat că România a înregistrat în 2017 o creştere economică record de 7%, însemnând un PIB de 856,4 miliarde lei.

„În 2017, valoarea adăugată în economie a fost de 94 miliarde lei, sumă aproape dublă faţă de cea din anul 2016, de 49,7 miliarde lei. La aceasta se adaugă 11,8 miliarde lei resurse provenite din import. Cele mai multe sunt bunuri intermediare pentru producţia industrială şi bunuri de capital. Prin urmare, conform datelor Institutului Naţional de Statistică, pentru anul 2017, în ansamblul economiei naţionale, banii din creşterea economică utilizaţi pentru consum şi investiţii au fost în sumă de 105,8 miliarde lei”, a arătat Dăncilă.

Viorica Dăncilă a fost prezentă marţi în plenul Camerei Deputaţilor, la „Ora prim-ministrului”, la solicitarea grupului parlamentar PNL. AGERPRES