Basarabia

Cinci spectacole vor fi jucate în următoarele zile la Teatrul Național ”Mihai Eminescu”

 Cinci spectacole vor avea loc în perioada 18-22 aprilie la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” din capitală, informează MOLDPRES.

Miercuri, 18  aprilie, la ora 18.00, pe scena Naționalului din Chișinău va fi prezentat spectacolul ”Aveţi ceva de declarat?” de comediantul francez Georges Feydeau, în regia lui Petru Hadârcă. Potrivit organizatorilor,  spectacolul montat după piesa ”Puricele în ureche” al autorului sus-numit este un adevărat coctail de emoție, energie și forță imaginativă.

Joi, 19 aprilie, la ora 18.00, Naționalul chișinăuian va găzdui spectacolul ”Promit solemn” după A. Raul al Teatrului Naţional „V. Alecsandri” din Bălți.

Vineri, la ora 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va prezenta spectacolul „Casa Zoikăi” de Mihail Bulgakov, în regia lui Vitalie Drucec, o comedie virtuoasă și mistică, în care personajele visează cu ochii deschiși iluzii pariziene, spulberate de realitățile crude. Deși piesa are aproape un secol, piesa este actuală și astăzi.

Sâmbătă, 18 aprilie, pe aceeași scenă va fi jucat spectacolul „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian. Într-un orășel șters, de provincie, profesorul Miroiu își împarte viața între cărți și stele. În așteptarea unei rarități editoriale care vine cu trenul, traiectoria terestră i se ciocnește cu cea a Monei, tânără vânătoare de inimi, fără bilet, dar cu mare dor de explorare. Între ei se înfiripă o poveste de dragoste care, aidoma unei explozii cosmice, scutură din temelii universul micii urbe.

Duminică, 22 aprilie, la ora 18.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va avea loc spectacolul ”Balamucul vesel” de S.T. Burke, în regia lui Petru Hadârcă.

Undeva, într-o cetate aflată de veacuri în calea răutăţilor, se întâmplă lucruri ciudate şi aparent fără sens: viaţa părea cenuşie, mahmură, majoritatea locuitorilor împăcându-se cu o asemenea stare de lucruri. Şi atunci, pe Conducătorul Revoltei Permanente, înconjurat de stoluri gălăgioase de consilieri şi gardieni, îl trăsneşte ideea că pentru a câştiga şi mai mult iubirea maselor, e nevoie de mister, de un Erou sacrificabil… Împotriva legilor firii, Lupii se înfrăţesc cu Mieii, Caprele şi Verzele joacă torontoiul. Din peisaj nu lipseşte Securitatea care, după nărav, dar şi la sugestia sfetnicilor de peste câteva hotare, fură ideea “nobilă” distribuind în rolurile centrale propriii actori silitori să-şi ia mai departe solda, dijma, tainul…

Related Articles

Back to top button