Salonul de mobilă de la Milano

Salonul de mobilă de la Milano, cel mai important salon din lume de mobilier şi design interior, se desfăşoară, în perioada 17-22 aprilie 2018. Acesta prezintă cele mai noi tendinţe în designul amenajărilor interioare, soluţii clasice, idei îndrăzneţe şi prototipuri, creaţii ale designerilor de renume, dar şi ale tinerilor artişti.

Evenimentul atrage numeroşi cumpărători, producători, antreprenori, arhitecţi şi designeri de interior din întreaga lume. Se pune accent pe inovaţie şi inventivitate, vizitatorul având şansa să vadă cele mai creative moduri de a mobila o casă şi, totodată, oportunitatea de a întâlni cei mai mari producători din industria mobilei.

Cu acest prilej, firmele şi specialiştii din domeniu iau parte şi la o serie de seminarii organizate pe parcursul evenimentului, au loc întâlniri cu reprezentanţi ai asociaţiilor de profil şi firme de distribuţie, atât din Italia, cât şi din alte ţări. Un număr de peste 2.000 expozanţi vor prezenta tendinţele viitoare în materie de mobilier pe o suprafaţă de 200.000 mp, potrivit site-ului oficial www.salonemilano.it.

Salonul de mobilă de la Milano se desfăşoară, în acelaşi timp, cu Expoziţia Internaţională de Accesorii şi Decoraţiuni, care este împărţită în următoarele categorii de stil: Clasic – tradiţie în viitor, ce se bazează pe valorile tradiţiei, artizanatului şi priceperii în arta fabricării de mobilier şi obiecte în stil classic; Design – produse care vorbesc de funcţionalitate, inovaţie şi stil; Lux, secţiunea dedicată luxului, potrivit www.salonemilano.it.

De-a lungul ultimilor ani, salonul a demonstrat o creştere atât a numărului de expozanţi, cât şi a numărului de vizitatori. Anul acesta sunt aşteptaţi peste 300.000 de vizitatori din peste 165 de ţări. AGERPRES