Apa caldă, dimineața, pe stomacul gol, face minuni!

Valoarea terapeutică a apei calde nu este o descoperire nouă, aceasta a fost folosită de chinezi, indieni și oameni din alte părți ale țărilor din Asia de Sud-Est.
Apa este elementul cel mai receptiv și prin urmare acționează ca un receptor pentru energie. De asemenea, are un număr de proprietăți termodinamice distincte. Apa caldă stochează o cantitate uriașă de energie termica care transferă putere către organismele cu care vine în contact. Impactul apei asupra organismului și funcțiile sale sunt puternice și directe.
Proprietăți benefice ale apei calde:
1. Curăță Digestia
O ceașcă cu apă caldă luată dimineața pe stomacul gol, poate ajuta la curățarea organismului. Apa și alte lichide ajută la descompunerea alimentelor în stomac și să păstreze sistemul digestiv pe drumul cel bun.
2. Ajută la eliminarea constipației
Apa potabilă foarte caldă luată dimineața pe stomacul gol poate ajuta la imbunătățirea tranzitului intestinal și ajută în constipație. Stimularea intestinelor cu ajutorul apei calde, va ajuta corpul sa revină înapoi la funcționarea normală.
3. Ameliorează durerea
Apa caldă, considerată a fi cel mai puternic remediu al naturii, poate ajuta la atenuarea durerii de cap provenite în timpul menstruației. Căldura de la apa caldă este cunoscută de a avea un efect calmant și liniștitor pt mușchii abdominali, care pot oferi un ajutor instant pentru crampe și spasme musculare.
4. Ajută la pierderea în greutate
Dacă sunteți pe o dieta, sunt șanse să fii auzit că un pahar de apă caldă băut dimineata poate ajuta la pierderea în greutate. Apa caldă crește temperatura corpului, care, prin urmare crește rata metabolică. O creștere a ratei metabolice permite organismului să ardă mai multe calorii. Acesta vă poate ajuta, de asemenea, tractul gastro-intestinal și rinichii să functioneze mai bine.
5. Îmbunătățește circulația sângelui
Depozitele de grăsime din organism sunt eliminate, împreună cu acumularea depozitelor în sistemul nervos, atunci când se bea un pahar de apă caldă. Apa fierbinte este absorbită în sistemul circulator și călătorește de-a lungul intregului organism, eliminând circulația proastă a sângelui. Căldura suplimentară ajută la deschiderea diferitelor canale de circulație, la dizolvarea impurităților acumulate și spălarea lor din organism.
6. Oprește îmbătrânirea prematură
Prezența toxinelor din organism poate duce la îmbătrânirea rapidă, dar apa caldă poate ajuta la curățarea organismului de aceste toxine, în timp ce repară celulele pielii pentru a le crește elasticitatea.

Sursa – suntsanatos.ro